dimecres, 20 de gener del 2010

renaixança

9.
Senyala quin tópic literari és emprat en les tres primeres estrofes.
En les tres primeres estrofes es utilizat el topic: ubi sunt? recorda l´antiga esplendor i la bellesa d´una cosa humana desapareguda.

10.
Explica les comparacions que Verdaguer empra per a descriure aquests fets i elements del paisatge: la desaparicio dels cants dels monjos; la pervivencia dels dos campanars; els roures i les masies.
la desaparicio dels cants dels monjos: la descriu com:los himnos sants en l´arpa s´adormiren com verdoles que en llur niu moriren, es a dir que compara als cants dels monjos a la música relazan que fa l´arpa, pero que a deixat de sonar, i com a les verdoles que deixan de cantar cuan moren en els seus nius.
la pervivencia dels dos campanars: els descriu com: com dos gegants d´una legio sagrada
Sols encara hi ha dreas dos campanars, compara els campanars a dos gegants es a dir, els dos campanars son inmortals, indestructibles, ja que per un esser huma es casi imposible destruir una cosa tan gran.
els roures i les masies: semblen garics los roures al peu d´elles.
Les masies del pla semblen ovelles, al peu de llur pastor agegantat , es a dir, els roures son tan grans que al costat de les masies aquestes semblen tant petitas com ovelles.

11.
Comenta les dues metáfores, que parlen de les ruÏnes dels campanars.

Dues formidables sentinelles:
Parla dels dos campanars que an quedat dret, no nomes aixo que ames son elegants ja que els sentinelles van ben uniformats, elegants guapos.

Com dos gegants d´una legio: les dues torres dius en que son dos enormes gegants, ia que son molt alts, a comparació dels dos monjos.

12.
Exenta dos exemples d´hiperbaton i analitza´ls.
Los himnes sants en l´arpa s´ adormiren
s´hauria de dir: los himnes sants s´adormiren en l´arpa.
Caigueren les imatges d´alabastre:
s´hauria de dir: les imatges d´alabastre caigueren.

14.
Quina de les quatre caracteristiques de la poesia de verdaguer creus que te mes rellevancia en aquest fragmen de “ los dos campanars”?
En aques fragment es veu l´estat d´anyorança de l´autor, ubi sunt? Aquest topic ens confirma que l´anyorança es certa .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada